Книги     IFD Магазин     CHRYSLER Collection
C H R Y S L E R   C L U B   B U L G A R I A
К Л У Б   НА   С О Б С Т В Е Н И Ц И Т Е   НА   А В Т О М О Б И Л И   О Т   Г Р У П А Т А   C H R Y S L E R   В   Б Ъ Л Г А Р И Я

Билет
51
Chrysler Voyager

2.5CRD / 2.8CRD

Дискусия
Назад

Здравейте,
Интересувам се от модели с тези двигатели, за които пише навсякъде, че са от Мерцедес. Надеждни ли са, кои са им слабите и силните страни. Оглеждам се за Вояджър с такъв двигател и желая да науча повече от хора притежаващи такъв. Благодаря.

Дата на публикуване
1 |

Здравей колега аз имам вояжер 2,5 црд имам го от година и малко  бачкам в норвегия тока зимата става -30 гра. Иняма да ти кажа че си пали като бензин .За мене е железен купих го уж на 130000 км ама не сам сигорен. и не е на мерцедес а си е на краислер.И на мен така ми казваха че бил на мерцедес маистори на бас се хващаха че е нч мерцедес или алфа ама като го видят и ахваат не били виждали такав двигател lol  lol

Дата на публикуване
2 |
От: СОФИЯ

нема да е срамно и аз да си попитам за тези джигатели и самите модели. Каде са им кусурите? Един търговец ми предлага да ми купи моя вояджер и да му дам още 5000 лв. та затова си разпитвам.... wink  wink

Дата на публикуване
3 |

Ами да ти кажа аз сам много доволен 'за сега де' доста километри навартях с него до норвегия и обратно ,ми да ти кажа като се замисля не съм я спирал от как сам го купил,до сега само термостат смених ,но така я купих стана на бързо не я доугледах.купих го от тука и ми излезна 500 в българия в мерцедес ми го предлагаха на 470 преди една година сега може да е паднал,лошото е че не можеш да си го смениш сам освен ако нямаш сервиз.мисля че  е железен но нали знаеш късмет big_smile  big_smile

Дата на публикуване
4 |

Здравейте,
от това, което е написано не става ясно какъв е двигателя (2,5/2,8) CRD. Едни казват, че е на Мерцедес, други както по-горе е видно, че е на Крайслер, трети, че това е мерцедесов мотор с преработка/доработка на VM. И понеже съм мераклия на такъв, ще се радвам ако някой ми даде точна информация за него или просто да ме насочи къде да погледна в нета. Благодаря предварително за отзивчивостта на всеки. И късмет на всички, Крайслера си е супер машинка.

Дата на публикуване
5 |

тук има данни за двигаделите на Пътешественика , дано да ти е от полза . Но аз доколкото занам този мотор CRD си е разработка на VM

Дата на публикуване
6 |
От: гр СОФИЯ

здрасти колега за 2,5срд мотора е сащия като стария разликата е само че е изцеден до края от коне ,а за 2,8срд мотора е отново на vm да доста по добър малко по тежак за обслужване заради ангренажните ремаци но като всеки автомобил единствено дюзите са като на мерцедеса и то защото са на бош така че няма нищо лошо желаяти успех със избора

Дата на публикуване
7 |

Няма крайслер с ДВГ от мерцедес. Всички дизелови модели са на VM мотори. Само Grand Cherokee 2.7cdi e с мотор на мерцедес ML 270. И той е голям боклук, главата му тече като лейка антифриз на 70% от колите.
2.5CRD е с повече клапани и една обща глава.
Изцеден с повече мощност както казва GMC  92.

Дата на публикуване
8 |

Благодаря на съфорумците за отговора, който ме задоволява до известна степен и съвпада с това, което смятах, че е най-вероятно. И още малко нахалство ако разрешите ...... та какво ви е мнението за 2,5 CRD конкретно? Предимства и недостатъци спрямо стария 2,5 TD?

Дата на публикуване
9 |

Ако имаш пари купувай 2,5 ЦРД , ако ли не 2,5 ТД............
Пазликата е в подръжката . Едното ако го оправиш с 500 лв, другото ще го оправиш с 2000 лв. sad
Гъзарията е скъпа краста и сърби в джоба.

Дата на публикуване
10 |
От: София
Собственик на Voyager 2.5 Turbo Diesel 2000

Има ли колега от форума с Voyager 2.5/2.8 CRD ?

Нека да напише по-подробно за колата и най-вече за мотора. Като например: километри (колко е изминал, какво е сменил), разход на гориво, обслужване, ремонт и т.н.

Дата на публикуване
11 |

Колега конкретен отговор на твоя въпрос няма защото става дума за коли втора употреба. Дори някои колега да ти каже, че кара точно такъв и няма никакви проблеми с него това не е гаранция какво ще купиш ти, и обратното. Така, че ти сам трябва да си вземеш решение и ако уцелиш с подържана преди това кола няма да имаш проблем.
Това е положението желая ти успех и дано само да те радва автомобила които ще си вземеш!

Дата на публикуване
12 |
Собственик на Voyager 2.5 Turbo Diesel 2000

Уважаеми колега Sportakus,

Не това имам впредвид. Ясно ми е, че като си купуваш употребявана кола, все едно си взел е___а жена. Гаранция - Франция.

Имам впредвид следното:
Например
1. Купих си Вояжер 2003 г. 2.5 CRD на 200 000 км. Смених ремъци, ролки , филтри за 2000 лв.
2. За 2 години обиколих всички курорти в Гърция, Турция, Италия, Хърватия. Навъртях 100 000 км. За тези километри съм платил 5000 лв., като 2000 от тях за за глава втора употреба, 1000 за компресор на климатика и т.н. Налях 12 000 (или 8000) литра нафта от Лукойл. По магистралите карам със 130 (може  160). Със седем човека на борда от София към Витиня, при скорост 130 км/ч стрелката на водата премина в червения сектор. Като карам нощем, гледам да съм зад някой с 30 годишна Мазда, защото фаровете светят като фасове. Като навъртях 40000 км. смених лагер на 5-та скорост защото се счупи (карам пълен до горе Вояжера на 5-та със 80 км/ч по баир нагоре). Сменям често карето на климатика, щото се къса през 20-30000 км. За 10000 км досипвам (не досипвам) двигателно масло. Автопилота е голямо удоволствие. Скоростната кутия е автоматик. Смених съединител на 70 000 км откакто имам колата, Купих го от СуперСтар, излезе ми 1500 лв. Минах през дупка със 140, изкривих преден амортресьор, намерих 2 нови за 600 лв. На децата вече не им става лошо в колата.
Скъсах ангренажен ремък и всичко е леш. Клапани криви, бутала спукани, глава здрава или
Скъсах ангренажен ремък, буталата не удрят в клапаните, само с нов ремък се разминах или
На 300 000 км ми светна лампа да сменя еди какво си и т.н.

Ей такива неща колега Sportakus

Дата на публикуване
13 |

Колега, и за пояснението което си ми написал отговора ми е същия, тоест каквото и да се е случвало на други колеги и каквото и да им се е налагало да сменят то не означава, че ще се случи и на теб или на мен и т.н.. Да не говорим за цени на частите, там пък една и съща част можеш да е купиш на пет различни цени такаче това имам впредвид.
Но, както и да е няма смисъл да влизаме в спорове, тук сме за да си помагаме с каквото можем.
Е, толкова от мен поздрави и безаварийни километри!

Дата на публикуване
14 |

С извинение.... пред бъдещите евентуални колеги,
Sportakus, твоето е мнение, само заради самото мнение, ей така да натрупаш бройка. Не се ли замисляш че има хора които наистина се интересуват от темата.

Аз, не притежавам въпросното возило, с въпросния двигател и това опредлено не ми помага в избора.
Твоето мнение е: "Купувай, пък к'вото стане.". После ще ти гледам сеира и ще викам "Нали ти казах, ей там между редовете".
Супер, имаш мнение, не е задължително да го повтаряш многократно.

Имам чувството, че за последните 2 седмици от както се интересувам за покупката на такова МПС, мога да дам почвече съвети от теб.
Двигателя поне със сигурност се произвежда в Болоня. На прилично ниво за италиански мотор. С приличен живот, но по малък от фреските, японските и немските дизели. КПД-то е някаде долу-горе в средата, даже малко отдолу  sad

Това от което GAtan и аз се интересуваме,са какви са евентуалните проблеми.
Всеки автомобил си има такива, и вяряй, аз съм имал опит достатъчно.  Просто искаме да знаем, и да сме подготвени и да си направим сметката.
Той какво може да спечели от евентуалната покупка на по-нов модел, а на мен ми помага в избора между конкурентни марки, производители. например на VW, Ford .... не говорим за Dodge Каравана wink

П.П. А ако искаш можеш и за правописа ми да се заядеш.

GAtan пиши на лични да ти пратя каквато документация имам. Прерових един руски сайт и извадих много нещо.

Дата на публикуване
15 |

абе пич що не четеш,човека се интересува от crd двигател който е на мерцедес и нема нищо общо с VM-motori който от 97-98 г. са собственост на руснаци,а преди това е бил големия брат американец.значи спокойно можеш да си го купиш понеже е немски мотора,па после ти ще си му береш гайлето.

Дата на публикуване
16 |

Абе пич, да ти кажа що не се "поразходиш" в сайта

и да поразледаш малко.
И по-специално
?
Малко цитат:
The Voyager, the world's biggest selling MPV, is built at the Magna Steyr plant in Graz (Austria). VM has been supplying engines for this vehicle since 1992. The current vehicle is available with two engine options: a 2.5L manual transmission and 2.8L automatic transmission with respective power ratings of 105 kW and 110 kW.
И става въпрос за такъв автомобил
http://www.vmmotori.it/uploads/img/655.jpg

Ако не разбираш "since 1992", значи след 1992, а не "между 97-98".

Аз толкова силно се итересувах от тая машина, че пратих братовчеда, който случайно живее на 30 км от Болоня, да провери. И наистина там се правят двигателите, и брошури вече имам. А и случайно второто му висше е ДВГ.

И за предовратя по-нататъщното заяждане -  нека има мнения по същество, а не това чух от един автомонтьор, дето ремонтира ЗИЛ.
Казвайте проблеми.

Дата на публикуване
17 |
Собственик на CRYSLER GRAND VOYAGER  2.5 TD  2000г.
Писането на Български с Латински букви е като писането с лайно по стена...... чете се, но е неприятно!

Ей,еееееееееееееееей новобранците айде с по-мекия брус ако обичате lol  lol Кога станахте калайджии,кога ви почерне газо lol  lol Колегата Sportakus е прав,кола с кола еднакви няма.А по-компетентно мнение от това на gmc92 в момента не можете да получите.Във Форума за сега сме се събрали по-сиромаси хора които карат стария модел и над него имаме дългогодишни наблюдения,за новия не сме дорасли още и като по-глупави ше си караме стария :!:  :!:  wink Имаше един пич с новия модел,но от безкрайните му правописни грешки,единственото което разбрахме е че живее в Норвегия и че зимата там е много студено(на това наблягаше,явно искаше да се изфука човечеца).Вместо да се ровите по Руските сайтове(не че е лошо),като се регистрирате отделете мааалко време и изчетете Форума,сигурен съм че ще намерите отговорите на всичките си въпроси :!:  :!:  wink И за да приключим темата,много са хубави моделите за които питате(Вояджер лош нема),на фона на тая криза ако имате един много повтарям много добър месечен доход нема кво да го мислите Меткайте се , но ако мислите със събраните петнайсетина хиляди лева да си купите шест- седем годишен Крайслер а после да потдържате Голфче нема как да стане,"Козаста си сака пръч" :!:  :!: И за да не съм голословен ще добавя,че 2006г. като си купих моя убавец модел 8-ми месец 2000г.за 15 000лв.,месец по-късно се изръсих 12 600лв. за ремонт,но пък това си има и своето
преимущество в момента карам направо нов автомобил,който много си обичкам и НЕ СЕ ПРОДАВА :!:  :!:  winkПък и както би казал колегата gmc92 "Тарикат мъж не писка" lol  lolДобре дошли при нас в този прекрасен Форум и "Не мойте с рого",ние сме готини, в което може да се убедите ако дойдете на некоя от предстоящите ни сбирки :!:  :!:  smile  wink

Дата на публикуване
18 |

Виж колега, има е дна тема : Слабости на Вояджер. Прочети я преди да пишеш !!!!! или пък пиши си лошо нема....
Аз също сондирах мнения и ей ме на ... с тази кола!!! wink
Чух какво ли не , ама простотии та простотии..... ако ти се кара такава кола "скачай и карай", но ако те е страх не го прави!!!!
Това е като да си в една дискотека с много и красиви жени и да ме питаш как се ебе ди коя си...... ами сорри пич ама аз чукам по един начин ти по друг, трети по друг и т.т и т.н ... Ако си ми схванал мисълта , ще разбереш , че докато не пробваш няма как да разбереш. Така е и с колите . Хората са го казали:"... кола и жена ти се падат...." въпреки избора ти преди това - истината излиза наяве след като подпишеш или платиш lol  lol  lol
Разбирам желанието ти да не се преебеш с избора , ноооооо..... това е истината!!!
Ако имаш пари и са ти в повече скачай на новия модел и не му мисли. Не, че ако купиш по-стария модел ще спестиш много ..... абе просто КЪСМЕТ. wink
Колегата Bigger  в една от темите е казал : "... мненията са като гъзовете - всеки си ги има."
И като край на моето мнение ще кажа един двигател на вояджер 96-00 струва около 1400 лв , една дюза-помпа за ЦРД струва около 1500 лв.
Желая ти успех!!!!! wink

Дата на публикуване
19 |
Собственик на Вояджър 2.8 crd automat

Ванчини и Мартели са моторите . ПОЛзват се от Алфа , лондонските факсита и ...ГАЗ ... 49% от завода е собственост на ГАЗ ....

Дата на публикуване
20 |
Собственик на Chrysler Voyager; 2.5 CRD дизел

Ако те интересуват мотори на Мерцедес се загледий във Вито или МЛ,
*дизела на краислер е италянски и е много добър. (карал съм 2 мерцедеса)
*двигател мерцедес се слага на джип 2.7црд или 3.00 еди от двата , и не е толкова сполучлив.

на другия следовател :
за 13 години на 2.5 црд съм сменял масло, свещи ангренаж.
*ползвам най- доброто, което се влага от завода на крайлер.
Крайслера не е кола за икономисти, за такива да се насочат към произведени в япония ( там подръжкат е значително по тънка)

Последно редактирано от Hri100 (17-11-2022 07:09:43)

Дата на публикуване
21 |
От: Бобошево
Собственик на Chrysler Voyager, 2.5TD, 2000г / Chrysler Grand Voyager Transformer 2.8 CRD 2006г.

Здравейте съфорумци,
Мога да напиша за 2.5ТД и 2.8 ЦРД доста неща, но ще се опитам да съм кратък:
2.5 ТД със зъбни колела- корава машина и много лесна за обслужване / частите не са по скъпи от на масовите коли / разход на гориво 7/100км
Недостатъци- шумен двигател и ако сваляш седалките за да я товариш трябва помощ от здравеняк.
Странности: Климатика на позиция 1,2 и 3 си работи като обикновен климатик, но на позиция 4 и 5 като климатроник.
Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD Limited (Stow N Go)- частите са по-скъпи от 2.5ТД, но пък лукса е несравним. Возията заради дългата база е уникална, двигателя не се чува при нормална скорост. Допълнителната печка към парното е страхотно предимство въпреки, че седалките са с подгрев. Разхода на гориво е напълно разумен, пуснат климатик и скорост около 140 км/ч е 8.5/100км. Трансформирането от ван на бус може да се направи от жена за по-малко от 5 мин smile
Ако се търси бюджетно решение тогава препоръчвам 2.5 ТД със зъбни колела, сменява се само масло и филтри / маслото в скоростната кутия е същото като за двигателя /
За хората търсещи лукс и пътуващи на големи разстояния е версия Гранд, но срещу по-висок разход на гориво и по-скъпи части.
Надявам се да съм бил полезен.

Дата на публикуване
22 |
Бързи
връзки
Автомобили
Общност
Частни обяви
Проверете историята на
Вашия автомобил

МОДЕЛИ

Cheysler PT Cruiser
Chrysler Sebring
Chrysler 300
Chrysler Voyager

Всички

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ МОДЕЛИ

Автомобили за полицията
Товарни и бизнес автомобили
ТОВА Е CHRYSLER

Информация за марката
Кратка история
Пълна история
Интерактивно представяне
Корпорацията
Последни новини
Сувенири и подаръци
Мобилни приложения

DriveSRT ®
Chrysler 300 SRT ®
КОМУНИКАЦИИ И ТЕХНОЛОГИИ

Uconnect ® Technology
SiriusXM Satellite Radio
Bluetooth ® Support

ЗА СОБСТВЕНИЦИ

Влезте в профила си
Моето превозно средство
Сервизни Ръководства
Сервизни отзовавания
Контактна анкета
ПОЛЕЗНО

Програма за достъпност
Горивна ефективност
Конкурентни сравнения
Брошури и каталози
Chrysler по света

НАМЕРЕТЕ

Намерете дилър
Търсене на информация
Клубни събития

© 2023   Крайслер Клуб България не е обвързан с FCA US LLC. Всички права запазени.
Достъпът до сайта е предмет на Декларация с Условия за ползване и Декларация за защита на Лични данни. Моля преди да ползвате сайта се запознайте с тях от менюто по-горе.
Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar и SRT са регистрирани търговски марки на FCA US LLC. FIAT е регистрирана търговска марка на FCA Group Marketing S.p.A., използвана с разрешение.

За да получите пълна информация за покупка на нови автомобили, както и офертно ценообразуване, се обърнете към вашия дилър по регион : България

Вашите данни
Моля, прочетете текста до край и направете своя избор.

Научете повече относно нашата Политика за Лични данни и Интернет Бисквитки.

Тази информация се показва на вашето устройство, защото настройките на браузера ви предоставят възможност за ползване на някой ваши лични данни описани по-горе. С натискане върху бутона "Съгласен съм" ще затворите това съобщение, като декларирате съгласие за срок от 15 дни считано от днес, че ако продължите да използвате сайта с настоящите настройки ще ни предоставите описаните по-горе лични данни.

СЪГЛАСЕН СЪМ