Книги     IFD Магазин     CHRYSLER Collection
C H R Y S L E R   C L U B   B U L G A R I A
К Л У Б   НА   С О Б С Т В Е Н И Ц И Т Е   НА   А В Т О М О Б И Л И   О Т   Г Р У П А Т А   C H R Y S L E R   В   Б Ъ Л Г А Р И Я

Билет
3161
Общи технически дискусии

Voyager 2.5 crd 2004/ Загасва в движение

Дискусия
Назад
От: София
Собственик на Chrysler PT Cruiser, 2.2 CRD дизел, 2004 г.
Chrysler Voyanger 2.5 CRD дизел, 2004 г.

Здравейте,
Закъсах го пак. При първия студ -5 big_smile градуса колата едвам запали, след като загря реших да направя кръгче на квартала. Давам газ тя гасне едвам паркирах. Стопли се времето смених горивния филтър. На втория студ -19 градуса. Вече е студено наистина. Запалих с почти един акумулатор, колата загря, метнахме ските и на цариградско давам газ и пак загасна. Върнахме се до вкъщи дa вземем PT Cruisera. Той работи. Нафтата е от една и съща бензиностанция.
Та стопли се времето и днес в сервиза свалихме резервоара да го чистим - свети, но помпата се оказа не в резервоара, а в чашата на горивния филтър и тя работи. Грешки няма, колата не работи само когато е студено, а на топло ми се струва някак мудна.

Почвам да си мисля, че е нещо елементарно и дребно, но не мога да го открия. Помагайте.

П.С. С ръчни скорости е.  az

Последно редактирано от velichko02 (25-02-2021 21:30:39)

Дата на публикуване
1 |

Здравейте,

Реших да си помогна сам и вчера отидох в сервиза в който съм я оставил за ремонт и започнах сам да си я правя.
Трудното палене на студено бързо стана ясно от какво е. Четири от четири изгорели свещи.
След това отворих клапана за обезвъздушаване на тръбата за гориво да видя дали не идва въздух от резервоара. Всичко си беше наред.
Дойде ред на реила, помпата за високо налягане и дюзите. Отворих маркуча за обратна нафта от щуцера на реила при аварииния клапан за високо налягане. Този маркуч за обратна нафта работи под ниско налягане и е свързан към дюзите, реила и помпата за високо налягане.
Свързах изходите на реила и обратната нафта към шишета. Дадох на контакт, помпата подкачи и нищо друго не стана. Така и трябва според мен. Установих, че клапана за помпата за високо налягане който е електрически и според мен мери налягане или регулира налягане още не съм разбрал, мъжди или шуми кой както иска.
Та запалих и за моя изненада обратна нафта от помпата и дюзите в много голямо количество течеше, още повече течеше от предпазния клапан на реила. Когато той отваряше изхвърляше гориво под високо налягане а оборотите падаха щом разтовари и се затвори се вдигат и така постоянно.
Загасих двигателя и запалих отново. Коренна промяна предпазния клапан вече не отваря, от маркуча за обратна нафта тече съвсем малко, оборотите не се сменят и са нормални. При форсиране също се държи нормално. Дюзите са си наред, аз ги и правих преди 10000км.
Та какво се случва според мен. Помпата вдига прекалено високо наляга и предпазния клапан на реила разтоварва към резервоара. Следователно трябва бързо да се възстанови налягането и горивото. Студено е и през филтъра не може да мине толкова голямо количество нафта за толкова кратко време и двигателя загасва. Отделно трябва и да се провери дали нагревателя при филтъра и помпата работи. az
Та според мен помпата за високо налягане трябва да се качи на стенд и да се регулира.
Интересното е, че излязох за пробно кръгче и не съм имал проблеми. Вдигнах 170 на тангентата и още можеше но ме хвана шубе. wink
Та ако някой има нещо да допълни или да поразсъждава с мен на глас нека го направи.  az

Последно редактирано от velichko02 (28-02-2021 14:24:33)

Дата на публикуване
2 |
Собственик на Chrysler PT Cruiser; 2.0 бензин; 2001 г.

След смяната на свещите сега има ли пак проблем ?

Дата на публикуване
3 |
E_Hristov написа:

След смяната на свещите сега има ли пак проблем ?

Времето вече е топло и колата си върви на пушка особено след като проблема с въздуха се реши от само себе си след разглобяване и сглобяване. cool
Паленето трябва да се е подобрило с новите свещи, но ще разбера когато температурите паднат под нулата. Автомобила до 0 градуса палеше без особени трудности но изпушваше. Сега би трябвало този проблем да го няма. Този двигател между другото има компресия като на камион не може да се превърти на ръка ако не изчакаш десетина секунди на цилиндър. clap
След няколко разговора по телефона с хора които си продават Voyanger-ите си на части разбрах, че всички са имали проблеми със замръзнали филтри в движение и се отказах да купувам чисто нова филтърна част втора употреба. smile
От 2005г. правят модификация и местят филтъра отпред при блока на топличко. big_smile Махат електрическата помпа, която явно не помага и слагат ръчна да си подкачиш ако ти свърши нафтата. Един човек ми подсказа, че помпата за високо налягане си има зъбна към нея, която изпълнява ролята на електрическата. Прекачена е към корпуса и, с три болтченца. Всички имат и моята също. Там няма промени или модификации. wink
Та реших или да направя кожух на моята филтърна част от ламарина и вата или да изхвърля филтърния елемент от чашата под купето до резервоара. Демек да е празна и да купя чаша за филтър от някакъв друг дизелов автомобил, която да преместя в коша при мотора. rok
За момента няма да пипам помпата за високо налягане защото проблема ми направи след като бях разкачал инсталацията на контакт и може би за това имаше проблем с високото налягане. Ще я проверя чак когато дойде време за обслужване.
Вече направих на автомобила 300-400км на различни терени и съм доволен. Този двигател е направен само газ да му се дава. big_smile
P.S. Мисля да го превърна в автоматик, но още не съм го обмислил. rok

Последно редактирано от velichko02 (05-03-2021 18:21:18)

Дата на публикуване
4 |
От: Бургас
Собственик на Chrysler Voyager 2.5TD 2000г.
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г.

Дано си отстранил проблема. Очаква се пак да захладнее ще стане ясно дали държи на студ wink

Дата на публикуване
5 |

Здравейте, мина доста време, но по-добре късно отколкото никога. Проблема си остана докато не изхвърлих потопяемие филтърен елемент за винаги и не сложих нов от Тойота Авенсис отпред в коша.  cool

Дата на публикуване
6 |
Бързи
връзки
Автомобили
Общност
Частни обяви
Проверете историята на
Вашия автомобил

МОДЕЛИ

Cheysler PT Cruiser
Chrysler Sebring
Chrysler 300
Chrysler Voyager

Всички

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ МОДЕЛИ

Автомобили за полицията
Товарни и бизнес автомобили
ТОВА Е CHRYSLER

Информация за марката
Кратка история
Пълна история
Интерактивно представяне
Корпорацията
Последни новини
Сувенири и подаръци
Мобилни приложения

DriveSRT ®
Chrysler 300 SRT ®
КОМУНИКАЦИИ И ТЕХНОЛОГИИ

Uconnect ® Technology
SiriusXM Satellite Radio
Bluetooth ® Support

ЗА СОБСТВЕНИЦИ

Влезте в профила си
Моето превозно средство
Сервизни Ръководства
Сервизни отзовавания
Контактна анкета
ПОЛЕЗНО

Програма за достъпност
Горивна ефективност
Конкурентни сравнения
Брошури и каталози
Chrysler по света

НАМЕРЕТЕ

Намерете дилър
Търсене на информация
Клубни събития

© 2023   Крайслер Клуб България не е обвързан с FCA US LLC. Всички права запазени.
Достъпът до сайта е предмет на Декларация с Условия за ползване и Декларация за защита на Лични данни. Моля преди да ползвате сайта се запознайте с тях от менюто по-горе.
Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar и SRT са регистрирани търговски марки на FCA US LLC. FIAT е регистрирана търговска марка на FCA Group Marketing S.p.A., използвана с разрешение.

За да получите пълна информация за покупка на нови автомобили, както и офертно ценообразуване, се обърнете към вашия дилър по регион : България

Вашите данни
Моля, прочетете текста до край и направете своя избор.

Научете повече относно нашата Политика за Лични данни и Интернет Бисквитки.

Тази информация се показва на вашето устройство, защото настройките на браузера ви предоставят възможност за ползване на някой ваши лични данни описани по-горе. С натискане върху бутона "Съгласен съм" ще затворите това съобщение, като декларирате съгласие за срок от 15 дни считано от днес, че ако продължите да използвате сайта с настоящите настройки ще ни предоставите описаните по-горе лични данни.

СЪГЛАСЕН СЪМ