C H R Y S L E R C L U B B U L G A R I A |
К Л У Б НА С О Б С Т В Е Н И Ц И Т Е НА А В Т О М О Б И Л И О Т Г Р У П А Т А C H R Y S L E R В Б Ъ Л Г А Р И Я |
![]() |
Дискусия
|
![]() |
Назад |
![]() |
|
Здравейте колеги. От скоро имам Стратус, който купих от един търговец, невероятен автомобил е но ме е страх да го карам по дълго, тъй като ми създава проблеми. Та по темата. Изчетох всичко, което сте писали но така и не разбрах, как се прави тая самодиагностика. А колата ми създава проблеми с токовете, постоянно цъкат някакви релета, централното отключва и заключва, климатика не се изключва, радиото не работи но това не е най-лошото, двигателя на студено пали перфектно но като загрее гасне и трябва да го изчакам 15 мин., ако веднага завъртя да паля, върти и въобще не иска и да се закашля, но след като го изчакам пали със завъртането. Сложих нов акумулатор но проблема с релетата си остана, не знам дали не е от любимото на търговците миене на двигателя, сякаш ще я направят нова колата. А и от вътре се е пълнила с вода, преляла от калниците. Но най-големия проблем ми е това палене, което не знам на какво се дължи. Прочетох, че може да е от датчик на коляновия вал, но искам първо да направя диагностика. Благодаря прдварително. |
![]() |
![]() |
От: София
|
Собственик на Chrysler 300c 3.0 CRD 2006
Миенето на двигател е много коварно и е силно непрепоръчително, особено от хора, които не са запознати със структурата на двигателя. Има доста букси и датчици. Влезне ли конденз, край. Лошото е че там остава и единствения начин е само ръчно почистване. Доста работа ще ви се отвори. Иначе за диагностиката прочетете тук ![]() три пъти бързо въртите ключа на контакт без да палите |
![]() |
![]() |
|
Благодаря колега, но нещата стават все по зле. Сутринта ми се включи алармата като я отключих и не мога да я спра, щото нямам дистанционно. Та сега ще чакам да я разблокират и ще пробвам самодиагностиката. |
![]() |
![]() |
|
Значи алармата сама се оправи. А грешките които ми дава са 11 и 12. |
![]() |
![]() |
|
Ако грешките са (p) 0011 и 0012 проверете обаче буксата, защото е твърде вероятно датчика да е добре но да има лоша връзка от водата. |
![]() |
![]() |
|
А има ли как да изключа алармата и имобилайзера, от бушон или реле или е по сложно, че с тия техники хич не съм в час. |
![]() |
![]() |
|
За каква аларма става въпрос? Допълнително поставяна? |
![]() |
![]() |
|
Не, оригиналната. Тя ако беше допълнителна досега да е изрязана и хвърлена в герана. |
![]() |
![]() |
|
Досега оглеждах тоя двигател, ама е толкова тясно, че нищо не мога да видя. Видях тук, колеги обясняваха, че е някъде над динамото ама ми се струва много далече от коляновия вал. Утре ще го огледам на студен двигател та да мога и с напипване. |
![]() |
![]() |
|
Оригиналната аларма няма начин да се изключи през бушон. Компютъра си я търси. ![]() п.п Датчик на разпределителен вал , не на колянов! |
![]() |
![]() |
|
Вярно, ако не ме беше поправил нямаше да се усетя, че говоря за разпределителен а си мисля за колянов вал. П.п. И си дай телефона, че вече изкара най-малко за три бири с мезето и ще почерпя ако ида до София за диагностика. |
![]() |
![]() |
|
Не, те ремонтират електроника. Под грамотна диагностика ако имаш предвид някакъв сервиз или уред, в този случай не мисля, че ще покажа нещо по различно от показанията на самодиагностиката. |
![]() |
![]() |
От: Кърджали
|
Собственик на Chrysler Stratus 2.5 Endeavor edition 2001
Mercedes E250D W210 1997 Абе на мен тая самодиагностика защо не ми работи. Крайслер Стратус 99г. 2.0 кабрио. Нито лампата на таблото, нито числата се променят. |
![]() |
![]() |
|
Xitap не знам коя лампа гледаш. Трябва да броиш светканията на чека /servise enjine soon/ или нещо такова пишеше. Въртиш ключа три пъти бързо /контакт, изкл., контакт, изкл., контакт/ оставяш го така на контакт изчакваш няколко секунди и почваш да броиш колко пъти светка. При мен светна веднъж-пауза-веднъж това е 11, после веднъж-пауза-два пъти, 12 и после 55, което е край на теста. Успех. |
![]() |
![]() |
|
Mercedes E250D W210 1997 Ми гледам си точно Service engine soon лампата и тази диагностика не ебава. При Себринг така ли е пак? |
![]() |
![]() |
|
Отвори линка от първото мнение на mario по нагоре и виж там как е обяснено. |
![]() |
![]() |
|
Mercedes E250D W210 1997 Не, няма я тая функция |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Условия за ползване | Правила за дискусии | Лични данни | Бисквитки | Авторски права | Продукти и услуги | Контакт |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© 2023 Крайслер Клуб България не е обвързан с FCA US LLC. Всички права запазени.
Достъпът до сайта е предмет на Декларация с Условия за ползване и Декларация за защита на Лични данни. Моля преди да ползвате сайта се запознайте с тях от менюто по-горе. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar и SRT са регистрирани търговски марки на FCA US LLC. FIAT е регистрирана търговска марка на FCA Group Marketing S.p.A., използвана с разрешение. За да получите пълна информация за покупка на нови автомобили, както и офертно ценообразуване, се обърнете към вашия дилър по регион : България |