C H R Y S L E R C L U B B U L G A R I A |
К Л У Б НА С О Б С Т В Е Н И Ц И Т Е НА А В Т О М О Б И Л И О Т Г Р У П А Т А C H R Y S L E R В Б Ъ Л Г А Р И Я |
![]() |
Дискусия
|
![]() |
Назад |
![]() |
От: София
|
Собственик на Chrysler Grand Voyager 3.3 бензин 1997г. и Крайслер Вояджер 2002година 2,4 бензин/газ
Колеги,нуждая се от сервиз,но знаещи на газови уредби в София.Искам да ми направят пълна диагностика на газовата ми уредба,както и ремонт,ако е необходимо и реглаж.Не може градско да ми гори 28-32 литра на 100 км. градско,извън градско22-25 на 100км.,да,като я карам с 140,150,160 км.в час?!...Да,3,3 бензин съм-автомат,но въпреки всичко,това за мен е невъзможно. |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Voyager, 2.5 CRD дизел, 2001 г.
Газов инжекцион ли ти е уредбата? Каква марка е? |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Grand Voyager 3.3 бензин 1997г. и Крайслер Вояджер 2002година 2,4 бензин/газ
Не,обикновена газова-турска,втора употреба,не зная точно марката. |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Jeep Wrangler Sahara, 4.0 бензин, 2002 г.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tomazino написа:
Наистина този разход е сериозен. |
![]() |
![]() |
|
Еди,това което ми казваш,за реглажа на газ уредбата,след като си го правил на твоята,ще дойда при тебе.Нека се оправи времето и ще ти позвъня на GSM-ма,преди да тръгна-става ли?... |
![]() |
![]() |
|
Много харчи 28-32 литра градско газ,а извънградско 22-25 на сто,при скорост 140,150,160 км.в час.Да скороста не е малка,но все пак!?... |
![]() |
![]() |
|
Tomazino написа:
Колега за проблема ти с разхода сам си си отговорил , обикновена уредба, втора употреба , турска, с неясна марка.... направо отивай да ти оправят нещата. Да не се запалиш някъде , с това шега не бива |
![]() |
![]() |
|
Кажи ми някой читав майстор в София. |
![]() |
![]() |
От: Бургас
|
Собственик на Chrysler Voyager 2.5TD 2000г.
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г. Tomazino написа:
Моя ВМ при тая скорост сигурно ще се разглоби ПС: Не разбирам много на газови неща ама според мен най добре си сложи нормален ГИ вместо да сменяш колата, при условие че си доволен от нея. Последно редактирано от Tihomir78 (07-03-2015 20:23:19) |
![]() |
![]() |
|
Tomazino написа:
отговорих ти в другата тема |
![]() |
![]() |
|
Tihomir78 написа:
|
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Voyager 2.5 TD, 1996г
Защо да се разглоби VM-а при 140 - 160 км/ч. ?! При тая скорост на 5-та предавда оборотомерът е около 3000 оборота , а купето се "лепи" към пътя |
![]() |
![]() |
|
Да,това е вярно колега,около 3000 оборота прави,ама при тази скорост просто лепни по асфалта-спи,не трепни даже.Ако не погледна километража,не усещам тази скорост.Особено на автопилот,направо ми е скучно,че нямам какво да правя.Значи аз съм от Ямбол.София Ямбол го пътувам за 2часа и 40-50 минути.Тук на колегите се шегувам,че като включа автомата в София и го изключвам чак в Ямбол.И все пак,не може да гори 22,25,28 на 100 |
![]() |
![]() |
|
Много е като разход , дори и за хамерикански ван автоматик... Опитай да намалиш притока на газ от крайните кранчета. На загрят дв-л , на P или N изфорсирай до към 3000 об. и задръж , като в това време завиваш кранчетата до положение че усетиш леко заглъхване на дв-ля. Пробваш как се държи на пътя и най-вече в баир и ако трябва леееко коригираш притока на газ. НО ! Първо си провери въздушния филтър да не е за смяна ! Успех ! |
![]() |
![]() |
|
Благодаря ти,ще го направя.Въздушния филтър,лятото съм го сменил.Другото което е,че на минимални обороти на газ,колата ми гасни.Обортомера веднага пада,като отнема газта и гасне.Иначе на бензин всичко е Ок. |
![]() |
![]() |
|
Работата на ниски обороти на газ се регулира от винтовете на изпарителя. Предполагам , че изпарителя ти е с електрически клапан , при което следва да има два винта за реглаж - големия черен пластмасов , който се върти с пръсти - от страни на изпарителя и по-малък месингов (за отверка) в горната част на изпарителя , но зависи от модела на изпарителя... По принцип ниските обороти зависят най-вече от малкия винт - финната настройка. Майтапя се разбира се ! Ако "не си в час" с тия гяволии , по-добре потърси някой специалист. Най-добре е в оторизиран сервиз за газови уредби , където имат разни стендове и урудки за реглаж , но там ще искат да те накичат допълнителна електроника - разните му там симулатори , вариатори , барбулатори , с които ще те "одерат жив"... Преди време карах джип Роувър - пълна инжекция с обикновенна газова уредба - втора употреба и собственоръчно поставена на паркинга , зад блока... Вървеше що - годе и при цена на газта 78 стотинки се ядваше като разход , но нямаше ряз и мощност... Един приятел - електронен гений му "пребая" с некакви елекроники самоделки и тогавва разбрах какво удоволствие е да караш яка машина и почти нищо да не ти харчи ! |
![]() |
![]() |
|
Ако не съм ти проблем,дай да направеме и моята газ.Също е пълна инжекция с обикновена газова уредба. |
![]() |
![]() |
|
Добре бе човек, защо се опитваш тотално да си скапеш колата? |
![]() |
![]() |
|
Така е,но аз работя в София.В друга тема тук във форума писах,че искам в София читав газаджия.Да,колата ми е с ямболска ругустрация,но работя и живея в София.Но все пак,пиши ми и координатите на газаджиите и от Ямбол |
![]() |
![]() |
|
В София аз съм монтирал газова в София Газ Комерс. Имат нов адрес - на ул. Резбарска 1Д. Последно редактирано от vkk1 (10-03-2015 17:31:07) |
![]() |
![]() |
|
Благодаря ти,колега,че и този сервиз е в близост до мен.Живея зад централна гара.Надявам се в събоден ден да работи.Благодаря ти. |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Условия за ползване | Правила за дискусии | Лични данни | Бисквитки | Авторски права | Продукти и услуги | Контакт |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© 2023 Крайслер Клуб България не е обвързан с FCA US LLC. Всички права запазени.
Достъпът до сайта е предмет на Декларация с Условия за ползване и Декларация за защита на Лични данни. Моля преди да ползвате сайта се запознайте с тях от менюто по-горе. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar и SRT са регистрирани търговски марки на FCA US LLC. FIAT е регистрирана търговска марка на FCA Group Marketing S.p.A., използвана с разрешение. За да получите пълна информация за покупка на нови автомобили, както и офертно ценообразуване, се обърнете към вашия дилър по регион : България |