C H R Y S L E R C L U B B U L G A R I A |
К Л У Б НА С О Б С Т В Е Н И Ц И Т Е НА А В Т О М О Б И Л И О Т Г Р У П А Т А C H R Y S L E R В Б Ъ Л Г А Р И Я |
![]() |
Дискусия
|
![]() |
Назад |
![]() |
От: Варна
|
Собственик на Chrysler Grand Voyager, 2.8 CRD, 2004 г.
Ford Focus, 1,4 1999 г. Понеже взех колата в края на март и тогава печката се пусна няколко пъти, нямах наблюдения. Обаче тази неделя ходих до Стара Загора. Колата пълна със 7 човека, на магистралата карам със 140, навън +5 градуса и печката спря да работи чак след 70 км. Стрелката на температурата, така и недостигна стандартно положение. Не ми се вижда е да нормално, според мен съм за термостат. |
![]() |
![]() |
От: Навсякъде
|
Собственик на Chrysler Voyager 2.8 CRD 2005
При мен е същото пложение вече трета година. Купил съм термостат , но още не съм го сменил. Дано не гръмне печката , че върти с часове. Какво разбираш под стандартно положение? |
![]() |
![]() |
|
Ford Focus, 1,4 1999 г. Стандартното положение на стрелката за температурата трябва да е една идея под средата според мен. Почне ли да минава средата значи вдига температура. Когато се връщах този септември от Анталия имаше едни баири преди Испарта - баирче, равно, баирче, равно. Карах около 80-90 км/ч, колата пълна със 7 човека и куфар 2 метра отгоре. Навън беше 33 градуса. На всеки баир стрелката доближаваше червеното, а на равното веднага изравняваше температурата със средата. |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler PT Cruiser, 2.0 бензин, 2003 г. и Chrysler Voyager, 2.4 бензин, 2007 г.
Моя е бензинов. Зимата в градско стрелката е ок или малко под нормалното,но когато карам извънградско стрелката пада много. |
![]() |
![]() |
|
Ford Focus, 1,4 1999 г. valeri_naidenov написа:
Значи и ти си за термостат |
![]() |
![]() |
|
Мдаа, при мен никога не се е качвала до червено . Лятото при баири минаваше средата малко и падаше веднага , дойдеше ли равно. Сега е на 1/3 стрелката т.е. по чесовника около без 20 и печката си работи през цялото време. Аз съм настроил 24 С на климата и това дава също отражение. Сваля ли температурата да речем на 22С и печката гасне . Явно не затваря добре термостатчо и е за смяна , но си го забравих в София и ще отложа със смяната , дано да няма кофти оследствия. |
![]() |
![]() |
|
При мен стрелката в нормално положение е тука: При много зор - задръстване например, стига до средата, включват се перките и пада пак до мястото на снимката. |
![]() |
![]() |
|
За това иде реч. Така е и при мен. През почивните дни се повозихме около 600 км и изкл след известно време печицата , пак се вкл. по някое време и така беше през цялото време. До средата не стига по това време на годината. Лятото стига до средата , че и малко отгоре , но сега се движи в тези граници от снимката. Мисля , че термостата не затваря напълно и за това седи в това положение. |
![]() |
![]() |
|
Да не отварям нова тема момчета. Търсих в сервизните ръководства тук във форума , къде е пласиран термостата на 2.8 2005. Последно редактирано от SNAX (14-11-2015 20:36:31) |
![]() |
![]() |
|
Наврян е във задния край на двигателя във дясно, почти под стъклото. Успех със свалянето |
![]() |
![]() |
От: София
|
Собственик на Крайслер Вояджер 2.8 2005г.
musovir написа:
Трябва да си измиеш радиаторите отвън. |
![]() |
![]() |
|
Bikerboyz написа:
Благодаря ти за инфото. Няма да го свалям сам. Явно не е лесно начинание. Ще търся сервиз да се пребори със задачата. Още веднъж , благодаря. |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Grand Voyager, 2.8 CRD, 2005 г.
Здравейте моят съм го сменял,мястото е ужас сваля се тялото на чистачките над турбото е термостата,от вътрешната страна на мотора към щита може да видиш едно късо водно съединение зелено на цвят то влиза от едната му страна,хванат е с три болта към блока термостата е корпусен моят е на BEHR 150лв. |
![]() |
![]() |
|
Момчета , някой знае ли на колко градуса отваря термостата , пак става на въпрос за 2.8 CRD ? |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Voyager 2.8 CRD 2004
По принцип 88 градуса - на BEHR, на MAHLE има ![]() Има за 2.5 CRD и на 80 градуса. Обаче |
![]() |
![]() |
|
Благодаря ти Stankorotax. И аз го открих снощи магическия градус и се касае за Behr и го дават 88 градуса. Почнахме с едно приятелче да разглобяваме и да е живот и здраве , ще го махаме тези дни. Последно редактирано от SNAX (02-12-2015 21:42:00) |
![]() |
![]() |
От: Бургас
|
Собственик на Chrysler Voyager 2.5TD 2000г.
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г. Колеги вижте оригиналния на колко градуса е и търсете същия. Кофти е че оставаш без кола а и повечето случаи го нямат като наличност. Само за инфо извън темата и при мен термостата е бил сменян в далечна Италия понеже термостата е 2003г. Wahler. и на него си пише 80°. Смених го с Behr на 79° ама нещо много евтин ми се видя и викам дали тези 79 са наистина 79. Смених го пак с Wahler на 80° /е няма да е толкова оригинален/ ама по стрелката няма разлика стои както на колегата VKK1 малко под средата, само лятото в големите жеги и с климатик до средата и връща малко. |
![]() |
![]() |
От: Бобошево
|
Собственик на Chrysler Voyager, 2.5TD, 2000г / Chrysler Grand Voyager Transformer 2.8 CRD 2006г.
И при мен така стана, стрелката на температурата 1-2мм над точката на замръзване, парно никакво, студ и мраз |
![]() |
![]() |
|
Tihomir78 написа:
Аз мисля, че това е нормалното положение на стрелката. Последно редактирано от vkk1 (07-12-2015 13:14:21) |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Voyager; 2.5 CRD дизел
при повреден термостат ако подкараш извън градско стрелката пада на първата черта. |
![]() |
![]() |
|
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г. Най бързия и лесен начин за проверка на термостат е след като поработи на място двигателя да пипнете долния маркуч на радиатора /не съм гледал как е посоката на антифриза на Вояджера/ ако е студен добре ако е топъл - термостат. |
![]() |
![]() |
|
Само да докладвам , че термостата е сменен и всичко си дойде на място. Печка гасне , стрелката е водоравна , поведението на мотора е съвсем различно , просто работи в нормален режим. Благодаря за съветите. Бих сложил и снимkа от таблото , но не намирам опция. Радост , безаварийни и весели празници. Последно редактирано от SNAX (18-12-2015 19:14:23) |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Voyager, 2.5TD, 2000г / Chrysler Grand Voyager Transformer 2.8 CRD 2006г.
И аз да се похваля, сменен с оригинален, парното е пещ |
![]() |
![]() |
|
Ford Focus, 1,4 1999 г. Оня ден се прибирам от Враца за Варна, преди снеговалежа. Колата загряла, парното духа топло. От време на време се включваше печката за кратко. Дали някъде нямам някой проблемен датчик? навън беше през повечето време -7 - 11 градуса. Освен това в същия ден ми направи проблем. Сутринта станах запалих колата, карах около 4-5 км в града (Враца). Прибрах се, пих кафе запалих колата, натоварих децата багажа, куче и котка и тръгнах. Да ама не. С тръгването колата угасна!!! Запалих тръгнах минах 10 метра и пак угасна. Няма тяга. На паркинг форсирам не вдига повече от 2400 оборота. Оставих я да поработи 10 минути - същото няма тяга. Предположих, че някъде нещо се е позапушило. Отидох до лукойл взх нафта, бензин и добавка. Налях ги в резервоара и след 20 минути колата тръгна добре. Продължавам да мисля, че е било парафинен проблем. Филтъра горивния ми е какъвто трябва. Няма ли подгрев това чудо? Последно редактирано от musovir (05-01-2016 09:18:06) |
![]() |
![]() |
|
И аз да се похваля, вече с нов термостат. Преди това стрелката стоеше малко под хоризонталното, но все пак загряваше бързо и печката гаснеше. Тия дни при -5, -6 градуса, хем и баири имаше, така и не изгасна. Вече си стои хоризонтална стрелката, всичко си е пърфект. Само ми разказа играта забутаното място на термостата (2.8 CRD), гинеколозите репички да ядат |
![]() |
![]() |
|
За термостата за инфо - взех го от еврото през познат с отстъпка (към 70 лв излезе), Behr нямат, но имат Mahle, което като го извадих се оказа преопакован Behr без гарнитурата на 88 градуса - по каталог TI 133 88D |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Chrysler Voyager, 2.5 CRD дизел, 2004 г.
Здравейте колеги от скоро съм собственик на возилото.И при мен стрелката на темп. седи на четвърт от циферблата и по на горе не ще.Печката се чуваше ,че работи и в първите минути след запалването нещо прищракваше от към скоростния лост. |
![]() |
![]() |
|
Няма да е лошо да уточним в крайна сметка къде е нормалното положение на стрелката, по нагоре има снимка: |
![]() |
![]() |
От: гр. Хасково
|
Собственик на Grand Voyager 2.5TD `98
Grand Voyager 3.8AWD `97 (2броя) Автомобилът не се плаши от изминаване на много километри, а от смотани собственици. Мисля, че е нормално през зимата да стои една идея под хоризонталата, защото потокът на студения въздух не е малък и температурата му е доста ниска, което от своя страна влияе и на показанията на таблото. Използването на парно също ускорява студената струя и това може да влияе на стелката. Важното за мен е да достига работна температура бързо след стартиране и да не пада при нормализиране на натоварването на ДВГ(примерно дълга отсечка, без драстични промени в натоварването на двг.). |
![]() |
![]() |
|
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г. При мен като е загряла стрелката е така |
![]() |
![]() |
|
На предишния ми кораб 1997-ма бензин беше точно на средата на скалата, а на сегашния 2004-та след смяна на термостат на 88 градуса е точно в средата - хоризонтална (при добре загрял, щото все пак тия нафтови печки по-малко топлина отдават и в голям студ на парно при бавно каране парното е достатъчно да я охлажда и да не може да загрее до отваряне на термостата) Последно редактирано от stancorotax (08-01-2016 13:45:52) |
![]() |
![]() |
|
хм, значи и при двамата е едно и също /с на Tihomir78 снимката/ ... Последно редактирано от vkk1 (08-01-2016 13:48:03) |
![]() |
![]() |
|
stancorotax, това май дава отговор на въпроса къде да е стрелката, защото за бензинката е на 91 градуса и няма начин да е нормално където е при мен, щом при теб е абсолютно хоризонтална. |
![]() |
![]() |
|
по принцип на всички автомобили средата на скалата е нормалното положение, сегашния ми е дизел 2004 и след смяната на термостата (стария също беше на 88 градуса), отиде в средата. |
![]() |
![]() |
|
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г. to6y написа:
Давай при колегата Еди Рангелов |
![]() |
![]() |
|
Ето това е с новия термостат при 4 градуса навън и малко повече градско: Иначе при по-кратко каране загрява до 1мм преди хоризонталното (явно силното духане на парното е достатъчно да охлажда двигателя и да не отваря големия кръг докато не загрее и купето) и след още малко каране - до това на снимката. Наистина и поведението, и разхода са различни при нормално загряла! Последно редактирано от stancorotax (10-01-2016 12:18:23) |
![]() |
![]() |
|
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006г. Здравейте Колеги, след последния пост на колегата STANCOROTAX отново съм в размисъл. И понеже не ми се занимава пак да си свалям термостата, проведох малък експеримент с 2-та които имам. Оригиналния с който купих колата Wahler на 80 градуса и предния Behr който мислех че е на 79 не знам защо така ми е останало а на него си пише 87. Друга моя грешка бях останал с впечатление че този оригиналния ми е сменян, но не на него си пише 02 00. Оригиналния го смених понеже ми задържаше отворен. Та към теста двата термостата в един съд с двойно дъно , на котлона вкъщи и електронен термометър. И резултата и двата термостата започнаха да отварят съответно на 80 а другия на 88 градуса. Но с повишаването на температурата при неоригиналния почти няма промяна в отварянето, а при оригиналния отвора бе доста по-голям. Та това обяснява защо в жегите при включен климатик температурата играе от положението при което карам сега до средата. Дебита на антифриза не е достатъчен. Направих и снимка , не се получи много добра , но разликата е очевидна, а на живо изглеждаше още по фрапираща. .... И като се замисля доста колеги се оплакват от проблеми с точно този мотор, прегряване , пукане на глави и т.н.а ето една причина - използването на неоригинален термостат при по-голямо натоварване би довело до това. |
![]() |
![]() |
От: Асеновград
|
Собственик на Chrysler Voyager, 2.8 CRD дизел, 2004г.
Нека и аз да разкажа за смяната не моя термостат днес .Chrysler Voyager 2.8 CRD .Симптоми-стандартни.Печката не гасне ,Загрява много трудно само в града ,при извънградско охлажда до първото деление.Закупен термостат BEHR TI 133 88D. Ремонтът днес- доста трудоемък,майстора ,който го сменяше се представи добре,отне му 4 часа. Резултата: Загрява нормално това е положение извънградско,градско,къси разстояния ,без дълги престои в града. |
![]() |
![]() |
|
Здравейте и аз когато купих моят GRAND VOYAGER 2.8CRD 2004 имах проблем с термостата беше останал отворен или отваряше рано стрелката стоеше на голямата черта между студен и нормален на 1/3 сложих термостат BEHR и сега стрелката ми е както на колегата на снимката когато пътувам извън града,но на по яко градско или на място е точно срещу чертите някой път минава малко над тях вкл. перка и се нормализира печката ми свети че е вкл. дълго ако е по студено но тя доколкото успях да я засека остава на stanby стрелката на темп отидели в нормално положение и печката спира но лампата на таблото остава да свети.Имам същите проблеми и моя гасне в движение с нов горивен филтър съм и пак гасне но и мн. трудно пали даже топъл по зор от студен свещите са ми нови смених и тях но мисля да свалям резервоара и да чистя помпата и цедката ако някои го е правил кажете или е имал такъв проблем,ел помпата ми е мн шумна когато дам на контакт чува се доста вашите така ли са ? |
![]() |
![]() |
|
По въпроса с гасненето в движение и трудното палене след това, имах такова нещо преди доста години със Ситроен ХМ. |
![]() |
![]() |
|
Мери се налягането в рейла, дебита на помпата в резервоара, за да се установи дали е от гориво. Паленето на топло няма общо със свещите. |
![]() |
![]() |
|
Коя лампа трябва да свети , че печката работи колега sds ipon , че при мен всичко светва при стартер и после изгасват |
![]() |
![]() |
|
Символа за подгряващата печка се намира на дисплея , на който са зелените стрелки за мигачите и синята индикация за дългите светлини. Най- в ляво на дисплея.
За сега се държи както трябва термостата , да видим колко време ще издържи |
![]() |
![]() |
|
Моята стрелка е на сащото положение,колегата каза за лампата а най в дясно до лампата за подгряване е тази за вода в горивото. |
![]() |
![]() |
|
Днес си смених термостата, стрелката ми е в абсолютно същото положение, както и преди |
![]() |
![]() |
|
Най - накрая и аз смених термостата Преди смяна ![]() След смяната ![]() |
![]() |
![]() |
|
Прекрасна втора снимка! Със здраве да му се радвате. |
![]() |
![]() |
|
Здравейте, |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Условия за ползване | Правила за дискусии | Лични данни | Бисквитки | Авторски права | Продукти и услуги | Контакт |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© 2023 Крайслер Клуб България не е обвързан с FCA US LLC. Всички права запазени.
Достъпът до сайта е предмет на Декларация с Условия за ползване и Декларация за защита на Лични данни. Моля преди да ползвате сайта се запознайте с тях от менюто по-горе. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar и SRT са регистрирани търговски марки на FCA US LLC. FIAT е регистрирана търговска марка на FCA Group Marketing S.p.A., използвана с разрешение. За да получите пълна информация за покупка на нови автомобили, както и офертно ценообразуване, се обърнете към вашия дилър по регион : България |