C H R Y S L E R C L U B B U L G A R I A |
К Л У Б НА С О Б С Т В Е Н И Ц И Т Е НА А В Т О М О Б И Л И О Т Г Р У П А Т А C H R Y S L E R В Б Ъ Л Г А Р И Я |
![]() |
Дискусия
|
![]() |
Назад |
![]() |
|
Здравейте нов съм във форума,имам намерение да закупувам Dodge caliber 2.0 CRD. ![]() ![]() Не намирам отделни снимки в нета за това публикувам обяви от сайт на които се виждат въпросните двигатели. Ако някой има наблюдения относно въпросния агрегат ще му бъда много благодарен изобщо всякаква информация за него ще ми е от полза понеже се натъкнах на какви ли не мнения с различни кодове на двигатели ,години ,кодове на глави и стана пълна бъркотия . Благодаря предварително ![]() |
![]() |
![]() |
|
Собственик на Крайслер Вояджер 2800 CRD. 2007 г
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. Здрасти. Фолксватен читав дизел нямат. В калибър до 2007 година се слага BKD. Уж се говори че с кода 140 и 150 не пукат ама |
![]() |
![]() |
|
EMO написа:
Здрасти благодаря за информацията,точно за този BKD ставаше въпрос че бил проблемния до колкото разбирам от другите форуми,значи нямат 8 клапановия Калибърите,разликата визуално може би е заради кодовете на двигателите,то ще има и други разлики естествено освен визуалните...ще трябва да потърся информация за тези BMR.Много ми харесва този автомобил надявам се да не ме откаже агрегата с който е оборудван |
![]() |
![]() |
|
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. И BMR си е дърво. Той е 170 коньовия на пасат. Там са пиезо дюзи, дпф и тнт. Бензин не ти се кара? Крайслеров си е слагат го в Киа и Хюндай. Здрав мотор. Питай бакшишите карат над 800 000 |
![]() |
![]() |
|
EMO написа:
Бензин не искам,ама тука не ми става нещо ясно по всички сайторе за технически данни на калибъра му дават само един дизелов двигател 2.0 140 коня 16 клапана ,няма 2,2 няма и този BMR който е 170 на пасатите (за него знам че е по пасатите май и на някое ауди го има)възможно ли е на Калибъра да са го спънали до 140 коня,ама няма и никъде 2,2 за DODGE...странна работа....Иначе за кой бензинов на Крайслер ста дума какви кубици и коне е ? |
![]() |
![]() |
|
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. Всички бензинови от 1.8 до 2.4 са един и същ двигател с различен обем. Който си избереш. Мерцедесовия не е спънат до 140. 163 коня си е. ![]() Последно редактирано от EMO (04-02-2019 20:28:08) |
![]() |
![]() |
|
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. Извинявай сега видях че питаш за BMR дали е спънат. Да! в доджа е 140 коня. Двата са додж код ECE и ECD = BKD и BMR на ваг |
![]() |
![]() |
|
EMO написа:
много ти благодаря за отговорите,във БГ сайтове не ми излезна 2,2 на мерцедеса,но явно го има ..и последно да те попитам имаш ли представа защо е спънат двигателя BMR,някакви съображения ли са или...?-не че ми е толкова важно но като цяло има малко информация за този автомобил и с интерес научавам неща за него.Още ведниж много ти благодаря |
![]() |
![]() |
|
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. Нямам представа защо го правят. Забелязал съм,че много марки и модели когато взаимно си споделят агрегати мощността и кодовете на двигателите ги променят. Може би за заблуда на купувачите. Последно редактирано от EMO (04-02-2019 21:11:49) |
![]() |
![]() |
|
предишния ми автомобил беше 2.0 ХДИ 90 2000г |
![]() |
![]() |
|
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. 2.0 hdi също е Фордов. Добри са. И по-старите и новите |
![]() |
![]() |
|
всъщност ford намазаха покрай psa, гредата идва по-късно с бмв и съвместната им разработка. |
![]() |
![]() |
|
vkk1 написа:
Това да го разбирам че и двата двигателя са здрави ,а има други недостатъци или и двигателите на са читави и си има и още кусури |
![]() |
![]() |
|
имам предвид, че мотора е европейски и популярен, но ако нещо се сбъгне по другите агрегати ще стане забавно. |
![]() |
![]() |
|
Ами на риск си е то и това че купувам втора употреба също е риск,в крайна сметка ремонта на една механична част която е с доказан ефект като главата на единия модел двигатели,за мен е по сериозния проблем от това дали някоя система ще сдаде багажа от експлоатация.В единия случай с главата има доказана фабрична слабост ,надявам се каквото и друго да се развали да е от това че му е дошло времето ,а не от това ,че производствено не е читаво.Като цяло търся дали единия от двата е здравия двигател,за останалото нямам информация за конкретната марка дава ли недостатъци или не ...има доста малко писано за този автомобил дори нищо за техническото мо състояние за това и събирам мнения,Благодаря и за твоето има логика в това което си написал |
![]() |
![]() |
|
виж, ще перефразирам: |
![]() |
![]() |
|
Авточасти за Крайслер, ДОДЖ, JEEP. Всички съвременни коли са сбирщайн. И този додж не е изключение който реално е второто поколение митсубиши аутлендър (пежо 4007, ситроен ц-крос) с емблема на додж. Аутлендъра от своя страна е съвместна разработка на VW, PSA и митсубиши. За това на дизеловите им слагат ваг мотор (и на Аутлендър и C-cross и пежо 4007 също) . При дизеловия додж също всичко е ваг и мотора и компонентите (някой неща са мешани и с мерцедес - много марки като цяло мешат много компоненти по между си,но това е друга тема - така че за по лесно считай го че е ваг ). Ръчните скорости са zf. Цялото окачване на доджа е пежо/ситроен ц4 (или митсубиши да го наречеш все същото). Шарнира му струва 7 лв моог |
![]() |
![]() |
|
Ето че вече излезна доста информация наяве относно този модел,това което сте го написали момчета го няма никъде по никой друг форум да не кажа и в този вземам впревид всичко което казвате и безпрекусловно вярвам понеже няма от къде другаде да се научи освен в някое представителство ако са компетентни служителите естествено,най-добре ще е да се включи и някой собственик на въпросния автомобил за да каже ако е имал някакви необичайни премеждия.Относно въпросните управления компютри и разни модули имам човек в Пловив който съживява мъртавци така да се каже така че съм спокоен повече ме притеснява механичната част и то по двигателя |
![]() |
![]() |
От: София
|
Собственик на Chrysler Crossfire, 3.2 бензин, 2004 г.
vkk1 написа:
Колега Dodge не е към Балканстар. Exxal Fleet Cars са. ![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Условия за ползване | Правила за дискусии | Лични данни | Бисквитки | Авторски права | Продукти и услуги | Контакт |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© 2023 Крайслер Клуб България не е обвързан с FCA US LLC. Всички права запазени.
Достъпът до сайта е предмет на Декларация с Условия за ползване и Декларация за защита на Лични данни. Моля преди да ползвате сайта се запознайте с тях от менюто по-горе. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar и SRT са регистрирани търговски марки на FCA US LLC. FIAT е регистрирана търговска марка на FCA Group Marketing S.p.A., използвана с разрешение. За да получите пълна информация за покупка на нови автомобили, както и офертно ценообразуване, се обърнете към вашия дилър по регион : България |